Suriname 2018 > Suriname in vogelvlucht > Palumeu dag 3
Palumeu, dag 3 (deel 1)

[28 februari 2018]

Palumeu, dag 3 (deel 1)

We besluiten nog een tweede keer naar Poti Hill te gaan. We vertrekken opnieuw om half zeven en zorgen dat we wat eerder boven zijn. Een harpij weet zoiets te waarderen. Vandaag zit hij veel dichterbij op zo’n 300 meter afstand en is hij door de kijker goed te zien. Rik heeft zo een beter foto dan die van gisteren op 700 meter. Ook twee ara’s komen ons bedanken. Ze vliegen boven de bomen, maar onder ons en in het zonlicht lichten hun prachtige blauwe, rode en gele kleuren zo mooi op. Ze vliegen bijna een compleet rondje om de berg en je houdt je adem in, zo mooi is het.


Greater Yellow-headed Vulture (Grote Geelkopgier) bij Palumeu

Greater Yellow-headed Vulture (Grote Geelkopgier)


Pad door de jungle naar Poti Hill

Pad door de jungle naar Poti Hill


Bovenop Poti Hill

Bovenop Poti Hill


Harpy Eagle (Harpij) bij Poti Hill

Harpy Eagle (Harpij) op 300 meter vandaag


Gids Henk met verrekijker op zijn hoofd

Gids Henk bergt even zijn verrekijker op


Bladkikker bij Palumeu

Zoek de bladkikker


Palumeu, dag 3 (deel 2)

[28 februari 2018]

Palumeu, dag 3 (deel 2)

Hebben wij de deze dag met Henk, Roy en Jaca weer een heerlijke ontspannen vogeldag, de rest van de groep beleeft spannende avonturen. Ze zijn met de boot een stuk gaan varen, hebben ergens aangelegd en gewandeld, gezwommen, gebarbecued en gaan dan terug. Terug moeten ze tegen de stroom in en tegen stroomversnellingen op. Om de boot lichter te maken, gaat de groep wandelen, maar ondanks dat redt de grote boot met de iets te lichte motor het niet. Telkens varen ze terug, nemen een aanloopje en proberen met hoge snelheid tegen de stroomversnelling op te komen, maar het lukt niet. Na een poosje blijft de boot weg. Wat is er aan de hand: de boot is vastgelopen en zit muurvast tussen de rotsen in een stroomversnelling. Alle bagage moet eruit en iedereen moet meehelpen om de zware boot weer los te krijgen. De rivierbodem bestaat uit ongelijkmatige stenen waar je geen grip op hebt en waar je zo in een diepe kuil stapt, zodat de helpers geregeld kopje onder gaan en uit lijfsbehoud de reddingsvesten aan moeten. Na anderhalf uur duwen en trekken is de boot eindelijk los en door de stroomversnelling. De tocht die 1 uur en tien minuten en misschien 1 uur en 30 minuten zou duren, heeft ze vier uur gekost. Hun kleren, maar ook hun wandelschoenen zijn doorweekt. De hele groep is vol van het avontuur alleen Semour is erg aangeslagen. Wij hadden dit helemaal niet leuk gevonden en zouden doodsbenauwd zijn geweest voor onszelf en onze spullen en zouden helemaal niet blij zijn geweest met de doorweekte wandelschoenen. Voor echte avonturen zijn we niet in de wieg gelegd.


Driehoekkophagedis bij Palumeu

Deze hagedis werd door de gids Driehoekkophagedis genoemd, maar verdere informatie kan ik daar (nog) niet over vinden.


Screaming Piha (Schreeuwpiha) bij Palumeu

Screaming Piha (Schreeuwpiha), een weinig opvallende vogel die veel lawaai maakt en daarom ook wel 'bospolitie' wordt genoemd


Guianan Trogon (Violette Trogon) bij Palumeu

Guianan Trogon (Violette Trogon) op 25 meter hoogte in een boom


Great Jacamar (Grote Glansvogel) bij Palumeu

Great Jacamar (Grote Glansvogel)


Red-and-green Macaw (Groenvleugelara) bij Palumeu

Red-and-green Macaw (Groenvleugelara)


Schemering op de landingsbaan van Palumeu

Schemering op de landingsbaan van Palumeu


Kikker in de douche van Palumeu

Zelfs in onze douche vind je nog kikkers


naar volgende pagina:
volgende: Palumeu dag 4 en 5