Hier vind je een overzicht van onze reizen met een wat langere reisduur, d.w.z. van zo'n zes weken tot ruim drie maanden. Scroll naar beneden en klik op de button van je keuze.
Direct naar deze buttons?
Reizen van een gebruikelijkere lengte zijn te vinden onder 'Kortere reizen'.
Daarnaast is er nog onze 'Wereldreis' van 1000 dagen, die inmiddels zo'n 25 jaar geleden plaatsvond.
Na de reisstop tijdens de COVID pandemie hebben we als eerste trip een tweemaal uitgestelde reis van ruim 7 weken door Zuidoost-Europa (Albanië, Noord-Griekenland, Bulgarije en Roemenië) gemaakt. De uitwerking van het verslag en de foto's vergt nog enige tijd.
De rondzendbrieven die we gewoontegetrouw tijdens de reis hebben verstuurd, hebben we op de website geplaatst. Een uitgebreider verslag met veel foto's volgt binnenkort.
Van 27 januari tot 18 maart 2019 maakten we een gecombineerde reis van zeven weken. Eerst vijf weken een rondreis met z’n tweeën door Sri Lanka. Daarna twee weken met Starling Reizen, een Belgische organisatie, met een klein groepje een reis naar een aantal natuurparken in India. In India lag de nadruk op de 'grote katten'.
Van 8 oktober 2015 tot 14 januari 2016 hebben we gedurende 99 dagen door vijf landen van Zuid-oost Azië gereisd; achtereenvolgens Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand en Myanmar.
We hebben Thailand daarbij als sluitpost gebruikt. In eerste instantie hadden we al slechts een beperkt aantal plekken in Thailand opgenomen vanuit de gedachte dat de afgevallen bestemmingen later alsnog zouden kunnen in dit makkelijk te bereizen land. Toen tijdens de planning de reis toch nog te lang werd, hebben we nog meer Thaise onderdelen laten vallen. Van de andere vier landen hebben we wel vrijwel alle wensen kunnen inpassen.
We reisden met z'n tweeën en hebben de reis helemaal volgens eigen wensen ingevuld, maar wel met een reisbureau, Rama Tours, dat erg goed de weg kent in Zuid-oost Azië en dat ons goed geadviseerd heeft over de definitieve invulling van de reis.
Het hele reisplan inclusief verplaatsingen, bezienswaardigheden, overnachtingen en vrijwel alle excursies is dus vooraf helemaal uitgestippeld.
Dit was een trip van 92 dagen door alle landen van Midden-Amerika, startend in Panama en eindigend in Mexico. Vanwege de veiligheid hebben we met name in Honduras en El Salvador maar een beperkt aantal gebieden bezocht. Ook in Mexico is het aantal bezochte plekken beperkt geweest, maar dat was vanwege 'tijdgebrek', dat ook bij een trip van 13 weken op kan treden.
We reizen met z'n tweeën en hebben de reis helemaal volgens eigen wensen ingevuld, maar wel met een reisbureau, Avila Reizen, dat erg goed de weg kent in Midden- en Zuid-Amerika en dat ons goed geadviseerd heeft over de definitieve invulling van de reis.
Het hele reisplan inclusief verplaatsingen, bezienswaardigheden, een aantal excursies en overnachtingen is dus al helemaal uitgestippeld. We hoeven niet meer te plannen, we gaan alleen genieten.
Deze reis hebben we met z'n vieren in een huurbusje gemaakt van 26 mei tot en met 13 augustus 2012. Vooraf hebben we een route uitgestippeld door Hongarije, Roemenië, Oekraïne en Polen. Om daar te komen passeren we nog een aantal andere landen, namelijk Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Moldavië en Slowakije. In Tsjechië en Slowakije verblijven we enkele dagen, in de andere drie landen zijn we maar een paar uur.
Omdat de dagen goed gevuld zijn en we daardoor vaak laat zullen aankomen op de overnachtingsplek, hebben we vooraf alle hotels laten reserveren. Dat geeft de zekerheid dat je je overdag niet hoeft te haasten omdat het bed zeker is gesteld, maar het verplicht je wel om je aan de planning te houden zodat je niet ergens langer of korter kan blijven dan je vooraf hebt bedacht.
Vooraf hebben we zelf een reisgids gemaakt van 374 pagina's, samengesteld uit vrij verkrijgbare informatie op internet, met geschiedenis, bezienswaardigheden, afstanden en kaartjes.
Deze reis ging door de Baltische Staten, Rusland en Mongolië. Op vrijdag 18 juni zijn we met zijn vijven (W. uit Sint Michelsgestel en S. en M. uit Nordhorn) op stap gegaan voor een lange reis. We reizen met een 9-persoons Mercedes busje van Tiaratours. De bedoeling is dat we het busje af gaan leveren in Mongolië. Het busje zal de rest van zijn leven slijten in Mongolië. Wij gaan in Mongolië met een lokale organisatie nog een rondreis maken en daarna vliegen we vanuit Ulaan Baatar weer terug naar huis. In totaal zullen we zo'n tien weken onderweg zijn.
De route door Rusland lag min of meer vast. Het busje werd geacht in transit te zijn en moest binnen een maand Rusland weer uit zijn. Gezien de grote afstand en deze tijdsbeperking werd de routekeuze door Rusland dus wat beperkt. Ook werden de trajecten enigszins bepaald door de overnachtingsmogelijkheden. Gezien de vele bezienswaardigheden onderweg en de lange afstanden, verwachtten we vooraf dat we vaak laat aan zouden komen in de overnachtingsplaats. We hebben daarom vooraf alle hotels geboekt.
We waren van plan om in 2007 met een klein groepje bekenden vanuit Nederland naar Mongolië te rijden. Uiteindelijk waren er teveel afvallers en ging deze trip niet door.
Bij het zoeken naar alternatieven bleek de Engelse organisatie Dragoman in 2007 voor het eerst een 'expeditie' te organiseren van Peking* naar St. Petersburg. We zijn in het verleden vaker langer met Dragoman op stap geweest en eigenlijk vinden we inmiddels dat aan dergelijke trips toch wat teveel nadelen zitten. Om het vriendelijk te zeggen: niet iedereen zet zich even hard in bij de gemeenschappelijke taken als koken, het drankgebruik krijgt soms een wel erg hoge prioriteit en last but not least: er staat altijd muziek aan die ons absoluut niet ligt.
Deze trip had echter zo'n aantrekkelijke route dat we over de aarzeling heen gestapt zijn.
De reis startte officieel op 15 juli 2007 in Peking en eindigde op 30 september in St. Petersburg. Om wat speling te hebben, zijn we 12 juli naar Peking gevlogen en op 3 oktober vanuit St. Petersburg terug gevlogen.
* noot: Wij weten ook wel dat men het tegenwoordig Beijing wil noemen, maar wij noemen het gewoon Peking.
Tijdens het 'traject Zuid Amerika' van onze wereldreis zijn we diverse natuurgebieden gepasseerd waarvoor we geen tijd hadden die te bezoeken.
De reis in 2006 was bedoeld om deze gebieden (met name Pantanal, Noel Kempff Mercado, Torotoro en Manu) alsnog te bekijken. Vooraf hadden we weinig daadwerkelijk geregeld: de heenvlucht naar Cuiabá in Brazilië, twee overnachtingen aldaar en een terugvlucht uit Lima, Peru. Het regelen van tours naar de diverse parken zouden we steeds ter plekke doen in de dichtstbijzijnde grotere plaats. Ook het vervoer tussen de diverse gebieden moesten we nog ter plekke organiseren.
Achteraf gezien heeft dit prima uitgepakt. Sommige excursies bleken weliswaar wat lastiger te organiseren dan verwacht, maar dat heeft op zich ook wel weer bijzondere momenten opgeleverd. Alle voorgenomen hoogtepunten zijn gerealiseerd en er zijn, op aanraden van lokale mensen, nog diverse extra bijzondere plekken aan toegevoegd.