Dwars door Afrika > Arusha-Ngorongoro > Ngorongoro
Truck mag Ngorongoro krater niet in

[15-3-1997]

Foto: regentijd.

Je betaalt hier per 24 uur voor een park, waarbij je dan in het park zelf kan overnachten. We mogen niet met de truck de krater in. Het park is veel groter dan de krater, maar heel veel dieren zijn geconcentreerd in de krater die omgeven is door een hoge kraterwand. Uiteraard zit buiten de krater ook veel wild. De lodges en de kampeerplaats zijn in het park, maar buiten de krater. De krater kan je alleen in met zespersoons jeeps van het park.

Regentijd

Natuurlijk hebben we op TV en zelfs in het Omniversum in Den Haag gezien wat je allemaal daar te zien krijgt, maar om er echt zelf te zijn en die enorme hoeveelheden dieren te zien, is ongelofelijk. De regentijd in Tanzania is veel te laat en op de dag dat wij er zijn valt de eerste regen. Alle dieren vooral de grazers zijn daar blij mee, eindelijk nieuw eten!

Misbruik van camping-monopolie

[15-3-1997]

Foto: licht en schaduw in de Ngorongoro krater.

's Avonds op de camping lopen de zebra's rond. Ze blijven de hele nacht grazen op de camping. Camping is trouwens een groot woord, er is een veldje met een slecht onderhouden toiletblok (zonder water) en verder niets, waar je à $20 per persoon je tent op mag zetten.
Wel is er een gewapende bewaker die onze tenten bij de struiken weghaalt om bij mogelijke nachtelijke bezoekers (hyena's, olifanten) uit de buurt te blijven.

Volop dieren in Ngorongoro

[15-3-1997]

We zien werkelijk duizenden gnoes (of wildebeesten). Het zijn logge beesten maar sommige gedragen zich als dartele lammetjes. We zien ze ook als paarden op hun rug in het gras rollen.
Verder zien we zo'n beetje alle dieren die er te zien zijn: zebra's, gazellen, nijlpaarden en ook leeuwen. Ook de leeuwen zien we zo dichtbij. Drie jonge mannetjes die een beetje met elkaar aan het spelen zijn en een dikke vrouwtjesleeuw. Verder zien we de neushoorn. Ngorongoro is één van de heel weinige parken waar nog neushoorns leven. Verder zien we buffels, veel olifanten, wratten­zwij­nen, hyena's en jakhalzen. Nooit gedacht dat we echt zo veel dieren zo goed en in zulke hoeveelheden zouden zien. Op het laatst rijden we door een bebost stuk waar we behalve veel olifanten weer massa's gnoes zien, allemaal met kalfjes.

Python

[15-3-1997]

We zien ook nog een dikke python. Dat is echt bijzonder. Onze gids komt hier al vanaf 1988 en heeft er nog nooit één gezien.

Massa's vogels

[15-3-1997]

Foto: kori bustard.

Verder barst het van de vogels: struisvogels, kraanvogels, maraboes, ibissen en we zien de Karibustard. De Karibustard is een soort grote loopvogel, die zijn halsveren helemaal uit kan zetten en er dan heel opgeblazen uitziet; hij doet dat om vrouwtjes te imponeren. Hij kan wel vliegen, maar ziet eruit alsof hij het niet kan.

Poeltje met ca. 20 nijlpaarden
foto-serie Ngorongoro 1 [1/11]
Krater vol beesten
foto-serie Ngorongoro 1 [2/11]
Een immense krater
foto-serie Ngorongoro 1 [3/11]
Kraanvogels
foto-serie Ngorongoro 1 [4/11]
Thomsons gazelle
foto-serie Ngorongoro 1 [5/11]
Bij een vrij droge poel
foto-serie Ngorongoro 1 [6/11]
Gazelle
foto-serie Ngorongoro 1 [7/11]
Leeuw
foto-serie Ngorongoro 1 [8/11]
Groepje leeuwen
foto-serie Ngorongoro 1 [9/11]
Gazellen
foto-serie Ngorongoro 1 [10/11]
Gezellig bij elkaar
foto-serie Ngorongoro 1 [11/11]
Gnoes
foto-serie Ngorongoro 2 [1/12]
Gnoes en zebras
foto-serie Ngorongoro 2 [2/12]
Gnoe en zebras
foto-serie Ngorongoro 2 [3/12]
Zebras
foto-serie Ngorongoro 2 [4/12]
Hyena
foto-serie Ngorongoro 2 [5/12]
Struisvogel
foto-serie Ngorongoro 2 [6/12]
Buffel
foto-serie Ngorongoro 2 [7/12]
Gnoes met kalfjes
foto-serie Ngorongoro 2 [8/12]
Jakhals bij gnoes
foto-serie Ngorongoro 2 [9/12]
Neushoorns tussen de gnoes
foto-serie Ngorongoro 2 [10/12]
Vervet apen
foto-serie Ngorongoro 2 [11/12]
Olifant op kraterhelling
foto-serie Ngorongoro 2 [12/12]
naar volgende pagina:
volgende: Serengeti